Connect with us

Mekan

OD URLA

OD URLA tamamen odun ateşinde eski usül pişirme yöntemleri kullanan, en yakındaki ürünü kullan felsefesini benimsemiş- sadece civar tarlalar ve köylerden, denizlerden ürünler kullanan bir şef restaurantı. Ege ürünlerini modern sunuşlar ile servis ediyor…

Yayınlanma zamanı

-

OD URLA tamamen odun ateşinde eski usül pişirme yöntemleri kullanan, en yakındaki ürünü kullan felsefesini benimsemiş- sadece civar tarlalar ve köylerden, denizlerden ürünler kullanan bir şef restaurantı. Ege ürünlerini modern sunuşlar ile servis ediyor…

İşin başında İzmir’de yıllarca İtalyan lokantası çalıştıran bir babanın oğlu olan Osman Sezener var.  Urla İskele yolu üzerindeki restoranına eski Türkçede ateş anlamına gelen OD adını vermiş. Adın ve konseptin birbiriyle örtüştüğü ender yerlerden birini yaratmış. Böylece Od Urla ismi ortaya çıkmış.

Üç yaşında babasının İtalyan restoranına adım atan Osman Sezener yemeklerle, mutfakla iç içe büyümüş. Bilkent’te Turizm ve Otelcilik, ardından New York’ta aşçılık eğitimi almış. Bir süre yurtdışında ve İstanbul’da farklı restoranlarda çalıştıktan sonra İzmir’e dönüp babasına ait Ristorante Pizzeria Venedik’in mutfağının başına geçmiş.

Bir yıl kadar önce de Urla’da aile zeytinliği ve yazlık evinin olduğu arazi üstünde restoran açmaya karar vermiş, iyi bir mimar olarak eşi Ecem Sezener de iç tasarım ve dekorasyonu üstlenmiş…

OD’da tüm yemekler bölgede yetişen taze ve mevsiminde ürünlerle yapılıyor.

Ortasındaki koskocaman açık mutfak, etrafında onlarca yüksek sandalye, yüksek tavandan sarkan modern aydınlatmalar, her detayı düşünülmüş bir dekorasyon insanda büyük bir merak uyandırıyor.

Öncelikle menü mekanı canlı tutmak adına her ay değişiyor. Onun dışında menü; Tadım Menüsü ve Paylaşımlık Menü olarak ikiye ayrılıyor. Menüdeki “Soğuklar” bölümünden “şeker domates- beyaz peynir ve külde ceviz”, “karides-nareciye-antep fıstık” ve “köz biber-isli yoğurt-biberiye”” özellikle önerilir.

Od Urla’nın menüsündeki “Sıcaklar” bölümünden ise “ayı mantarı-izmir dolumu-arpa şehriye” ve “istiridye mantarı-arapsaçı-lavaş”ı tavsiye ederiz.

Ev yapımı fındık dondurması, fındık kreması ve fındıklardan oluşan 3 Fındık tatlısı, “Nar karamel-çikolata-zeytinyağ-deniztuzu” ve “Arapsaçı dondurma-kıl biber-limon” tatlıları da yaratıcılığın zirvesi.

Od Urla’da “butik peynirler” bölümünde Miralem ürünleri, Canruba, Tarzı Siyah, Aşiran gibi Batı Anadolu peynirleri  var.

Kullandıkları zeytinyağı bahçedeki tesiste sıkılıyor.

Tadım menüsü fırından yeni çıkmış ekşi maya ekmek, zeytinyağı ve Ege denizi tuzuyla başlıyor; arapsaçlı acı biberli limonlu dondurma ve karamelize narlı, deniz tuzu, çikolata, zeytin ve zeytinyağı crumble ile yapılan tatlıyla sona eriyor.

Menüde 10 çeşit var, her biri çok lezzetli ancak özellikle dördü damakta unutulmaz tat bırakıyor. 

Ege tarhanası ve karides kabuklu sos, fırında cibez otu ve çıtır kadayıfla sunulan odun ateşinde kızarmış Özbek köyü karidesleri, humus, İzmir simidi, sülünez, şarap soslu közde çok az pişmiş yerli kalamar, sıcak lavaş üzerinde karamelize soğanlı dana kuyruk, firik püresi, kestane kebap ve mesir macunu soslu ızgara bonfile unutulmazlar arasında.

Ayrıca Od Urla Pazartesi- Salı kapalı diğer günler açık. Web sitesine buradan ulaşabilirsiniz.

Mekan

MÜRVER RESTAURANT

Mürver’in mutfağında canlı açık ateş ve tütsüleme dahil, ateş ile farklı pişirme teknikleri öne çıkıyor.

Published

on

Mürver Restaurant

Künye

  • Lokasyon Karaköy, İstanbul
  • Açılış tarih Haziran 2017
  • Servis saatleri 12:00 – 01:00
  • Kapasite ~160 kişi

Mürver Restaurant Atmosfer ve Dekorasyon

Mürver, restoran içinde sürekli yanan odun ateşi, yaratıcı, rahat, çağdaş, paylaşarak yenebilecek yemekleri, bol kahkahanın yanında kadeh seslerinin hakim olduğu iç alan ve tarihi yarımada manzaralı muhteşem terası ile Novotel İstanbul Bosphorus’un en üst katında açıldı.

Nero Picasso mermer kullanılarak tasarlanan etkileyici açık mutfak tezgâhında, şef ile içiçe, canlı ateş sıcaklığını hissederek özel tabaklar eşliğinde, eşsiz bir tecrübe yaşanabiliyor. Canlı DJ performansının da olacağı restoranda, hareketli, rahat, ferah kullanıma sahip iç ve dış barlar bulunuyor. Odak noktası Türk şaraplarında olan yerli, yabancı zengin seçenekleri bulunan şarap, rakı ve kokteyl menüleri ve ayaküstü atıştırmalıklarla, iş çıkışı, öğle arası, yemek öncesi veya sonrası için rahatlatıcı, eğlenceli bir bar deneyimi sunuyor.

Yaratıcı, çağdaş ve rahat bir mekan olarak yaratılan Mürver’in tasarımında ahşap, mermer, kara saç gibi doğal malzemeler tercih edilmiştir. Topkapı Sarayı ve deniz manzaralı açık hava terasında, keyifli bir pergola sistemi kurgulanmıştır.

Mürver Restaurant Yiyecek Menüsü

Mürver’in mutfağında canlı açık ateş ve tütsüleme dahil, ateş ile farklı pişirme teknikleri öne çıkıyor. Menüsünde, Anadolu’dan yerel üreticilerden mevsimine uygun alınan ürünler ile odun fırınında veya odun ızgarasında pişmiş, mangalın üstünde asılarak dinlendirilmiş, tütsü fırınında tütsülenmiş yemekler, sürdürülebilir deniz ürünleri, el yapımı kurutulmuş dinlendirilmiş etler, sucuklar, sosislerin yanı sıra vejetaryenlerin rahatlıkla tercih edebileceği çeşitli yemekler ve mezeler de bulunuyor.

Vizyoner “Yeni Anadolu Mutfağı” ile de tanınan Mehmet Gürs’ün danışmanlığı ve Head Chef Yiğit Öztürk’ün “Türkiye haritasına baktığınızda da yemekler her zaman coğrafya ile yoğrulmuştur bu bizim geleneksel vazgeçilmezimizdir. Geleneksel yemeğin değeri orijinaline en yakın itinayı, zahmetli bir ciddiyeti gerektirir. Ürünün DNA’sının bozulmamalı.” Cümlelerinden de yola çıkılarak menü yerel ve mevsimsel ürünler kullanılarak hazırlamıştır.

Paylaşımlı başlangıçlara isli yoğurt, köz sarımsak  ve turşu salatalık ile hazırlanmış kuru cacık; yeşil elma turşu, şeker domates ve Hibeş ile servis edilen tütselenmiş dana dil; tarçınlı soğan ve ceviz ile servis edilen ördek topik örnek verilebilir. Ana yemek menüsünden verilebilecek örnekler ise; katmer içinde dana kuyruğu ile hazırlanan mantı; Antakya firik, acı komposto ve tuzlu yoğurt ile servis edilen Trakya Kıvırcık, dökümde balık ve deniz alası. Fırın Sütlaç dondurması ile antep biberli çikolatası Mürver’e özel tatlılardandır.

Mürver, farklı öğle ve akşam menüleri ile her yaştan yemek meraklılarının özel ilgi gösterdikleri bir mekan olduğu kadar, iş yemekleri, grup yemekleri, kutlamalar ve özel toplantı odası ile de tercih edilebilen bir restoran olarak kapılarını açtı.

Mürver Restaurant Şarap ve Bar Menüsü

Mürver’de gerek balık gerek et gerekse de vejeteryan menülere eşlik edebilecek geniş bir şarap menüsü bulunuyor. Odak noktası olarak Türk şaraplarının yer aldığı mönüde yerli ve yabancı şarap seçenekleri mevcut.

Klasik kokteyllerin yanı sıra, Mürver’e özel birçok kokteyl servis edilmektedir. Mürver çiçeği, biberiye ve bal ile hazırlanan “Mürver” ile Mürver likörü ile hazırlanan “Karay” özel kokteyllere örnek olarak verilebilir.

Mehmet Gürs / İstanbul Yiyecek İçecek Grubu Kurucusu ve Mürver Restaurant Menü ve Restaurant Danışmanı

Mehmet Gürs, İstanbul Yiyecek İçecek Grubu bünyesindeki, “Mikla” dahil, 19 başarılı işletmenin şefi ve ortağı olmasının yanı sıra bir çok kişi tarafından, İstanbul’un çağdaş lokantacılığını başlatan kişi olarak tanınıyor ve yeni başlattığı vizyoner “Yeni Anadolu Mutfağı” ile de adından söz ettiriyor. Bu yaklaşımda, geleneksel ve gerçekten “asil” ürünlere saygı ile eski ve yenilikçi yöntemlerle yarının mutfağını yaratma çabası var. Yıllar boyunca odaklandıkları yoğun araştırmalar ve yaratıcı prosesler sonucunda, araştırmacı şefler, tam zamanlı bir Antropolojist, köylüler, anneler ve dedeler ile birlikte, bölgenin ürünleri, yöntemleri, alışkanlıkları hakkında derin bilgi birikimi ile geniş bir ağ oluştu. Tüm bu çalışmalar, toprağın gerçek sahipleri ve şehirlerdeki şefler arasında başarılı bir işbirliği ile sonuçlandı. Ve ödül olarak, Mikla, 2015, 2016 ve 2017’de Dünyanın en iyi 100 lokantalarından biri seçildi.

Mikla ile birlikte, Gürs, rahat aile lokantası zinciri “numnum café & restaurant”, İtalyan lokantası “Trattoria Enzo”, yenilikçi self servis lokantası “Terra Kitchen” ve kahvecilikte yeni sayfa açan “Kronotrop Coffee Bar & Roastery” markalarını da işletiyor. 3. dalga kahvecilikte Türkiye’de lider konumunda yer alan Kronotrop’un kavurma ustaları ve baristaları, son iki senedir Türkiye’yi Dünya şampiyonalarında temsil ediyor. Buzzfeed ise Kronotrop’u ölmeden önce Dünyada görülmesi gereken 25 en iyi kahveci arasında sayıyor.

Yılmaz Öztürk / Mürver Restaurant Head Chef

Meslek hayatına 1998 yılında Ankara’da başlayan Yılmaz Öztürk; 1999 – 2007 yılları arasında Mövenpick Hotel İstanbul, Four Seasons Hotel Sultanahmet gibi Türkiye’nin önde gelen otellerinin mutfaklarında çalıştı.

Aynı zamanda üyesi olduğu “Chaine des Rotisseurs”ün, 2004 yılı Genç Aşçılar Yarışması’nda Gümüş Madalya aldı. 2007 – 2010 yılları arasında Kayra Wine Academy ve Nars Ilıca’da Mutfak Şefi olarak görev yaptı. 2014 yılında İzmir Ekonomi Üniversitesi Mutfak Sanatları Fakültesinde eğitmenlik yaptı.

Meslek hayatı boyunca birçok restorana danışmanlık hizmeti de veren Yılmaz Öztürk; 2012 yılında Alaçatı’da şef ve işletmeci olarak L’Escargot Restaurant’ı kurdu. 2015 senesinde Alaçatı Mancar Restaurant’ın şefliğini yürüttü. Seneler sonra tekrar İstanbul’a dönerek ön çalışması yaklaşık 1.5 sene süren ve 2017 yılında açılan; Türkiye’de ilk defa tüm yemeklerin tamamen odun ateşinde piştiği Mürver Restaurant’ın şefi olan Yılmaz Öztürk’ün Ege ile olan bağı hiçbir zaman sona ermedi. Hedefi yerel üreticiyi destekleyerek, gerçek ve temiz ürünü en lezzetli hali ile misafirlerine sunabilmektir.

Tamamını Oku

Mekan

ÇİÇEK LOKANTASI

Çiçek Lokantası’nın sabit bir menüsü yok. Başlıca ürünlerin günleri belli fakat geri kalanlar değişkenlik gösteriyor. Fiziksel bir menü olsa da çoğu zaman benmarinden seçim yapılmaktadır.

Published

on

Çiçek Lokantası 1968 yılında Ankara’nın Ulus semtinde kurulmuş olup günümüzde Söğütözü ve Ulus şubeleri ile hizmet vermektedir. Yarım asırdan daha uzun zamandır hizmet veren Çiçek Lokantası kendine has bir çok özelliği ve lezzeti bünyesinde barındırmaktadır.Çiçek Lokantasına girdiğinizde sizleri karşılayan güler yüzlü personelden sonra ilk dikkat çeken sağınızda ve solunuzda bulunan benmarinler oluyor. Dekorasyonun şık,yüksek tavanlı, aydınlık ve ferah oluşu, masaların birbirine yakın olmayışı sizlerin daha güzel ve rahat vakit geçirmesinde büyük rol oynuyor.

Yemekler kesinlikle ikince güne bırakılmıyor,müşteriye sunulmuyor. Diğer restorandan farklı kılan bir diğer özellik iste personelin her gün farklı kıyafet giymesi.Hangi gün gittiyseniz o günün yazılı olduğu gömlekler dikkatinizi çekecektir.Hijyen açısından atılmış çok büyük bir adım.

Ankara’da Hakkı Tabak’ın kurduğu yarım asırdan daha uzun zamandır hizmet veren Çiçek Lokantasını babalarının vefatından sonra oğulları Önder Tabak ve Cengiz Tabak ölümsüzleştirerek Ankara’nın en ünlü restoranlarından biri olarak akıllara kazımıştır.

Çiçek Lokantası 240 kişilik salonu, 180 kişilik terası ve 3 adet VİP odası ile hizmet vermektedir. Sigara kullanılan ve kullanılmayan alanlara sahip olan Çiçek Lokantası 30 , 14 ve 8 Kişilik VİP odalarında iş yemekleri,toplantılar vb. organizasyonlar için oldukça geniş bir kullanım alanına sahiptir.

Çiçek Lokantası’nın menüsünde çorba, sulu yemekler, ızgara çeşitleri, soğuk meze, tatlı, alkolsüz içecekler ve eşsiz et yemekleri yer almaktadır.

Ankara Tava, Kuzu Kol, İncik ve Dana Roti bünyesinde barındırdığı eşşiz lezzetlerden bazıları. Dana Rotinin hazırlanma süreci bir hayli zahmetli. 1 Hafta süren marine işleminin ardından 5 saatlik bir pişirme seansına giren yemek tavsiyemizdir.

Çiçek Lokantası’nın sabit bir menüsü yok. Başlıca ürünlerin günleri belli fakat geri kalanlar değişkenlik gösteriyor. Fiziksel bir menü olsa da çoğu zaman benmarinden seçim yapılmaktadır.

Yarım asırı aşan bu serüvende nesiller değişse de lezzet,ustalık,tazelik ve servis kalitesi hiç değişmiyor.

Tamamını Oku

Mekan

ENT RESTAURANT

Ent’i kurarken, misafirlerimiz için yemek yemeyi içgüdüsellikten çıkarıp, unutulmaz bir deneyime dönüştüren bir restoran olma anlayışıyla yola çıkmışlar.

Published

on

Ent’i kurarken, misafirlerimiz için yemek yemeyi içgüdüsellikten çıkarıp, unutulmaz bir deneyime dönüştüren bir restoran olma anlayışıyla yola çıkmışlar.

Menümüzde  mevsimin sunduğu en iyi ürünlere yer vermek onlar için çok önemli. Menülerini yaratırken içinde bulundukları coğrafyanın, denizin, toprağın  verdiği ürünleri tüm doğallığı ve tazeliği ile kullanmak temel ilkeleri. Yine aynı ilkeden hareketle, butik Türk şaraplarının başarılı örneklerinden yaptığımız seçkiyle şarap menümüzü oluşturuyoruz.

Restoran toplam altı masadan oluşuyor, sadece akşam yemeği servisinde açıklar ve gecede en fazla otuz misafiri ağırlıyorlar. Menüleri altı ve on bir tabaklık tadım menüsü olarak iki farklı seçenekte sunuluyor  ve ayrıca vejetaryen misafirleri için on tabaktan  oluşan bir tadım menüleri var.Yerel ürünleri modern dünya teknikleriyle harmanlayarak hazırladıkları tabaklarında, beş duyuyu da farklı şekillerde uyararak, konuklarını gastronomik bir yolculuğa çıkarmayı hedefliyorlar.

Tamamını Oku