Connect with us

Ayın Şefi

İSMET SAZ

Mutfak Magazin yazarlarının Ağustos Ayı “Ayın Şefi“ seçimi : İSMET SAZ

Yayınlanma zamanı

-

İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamlayan İsmet Saz Turizm Bakanlığı’na bağlı Turem adlı okuldan mezun olarak turizm sektörüne  ilk adımını attı. Bu alandaki tecrübesi İsmet Saz’ın yaratıcılığını  özgürce ifade edeceği mutfağa girmesine  ön ayak oldu. Lisans eğitimine Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Mutfak Sanatları ve Gastronomi Bölümü’nde devam eden İsmet Saz mezun olduktan sonra Four Seasons Otel’de çalışmaya başladı.

Kısa sürede işinde başarıyı yakalayan İsmet Saz, ünlü şef Carlo Bernardini ile tanıştı, şef Decanter Wine Bar Nişantaşı’nda birlikte çalışan ikili Circus Restaurant  Nişantaşı’nın açılışını yaptı. Türkiye’de Ulus 29, Panini Restoranları, Kemer Country&Golf Club şef olarak çalışan İsmet Saz edindiği deneyimler ışığında yoluna devam ederek Amerika macerasına başladı. Dean&Deluca Commissery  ve Tom&Cat firmalarında Bakery eğitimleri alan İsmet Saz, Amerika’da ise; Marriott Providence RI, Aperitif Group NYC, 2 Michelin Yıldızlı Gordon Ramsay at London NYC’de

Sous Chef olarak çalışırken ayrıca Halikarnas  Brooklyn, Turks&Frogs Group NYC, Savann NYC Resturant’larına da danışmanlık yaptı. Amerike’dan Head Chef olarak Dean&Deluca’yı kurmak için dönüş yapan İsmet Saz, Alaçatı Alavya Otel ve Fogo Restaurant’ta Chef de Cuisine olarak çalıştı ve bu alanda verdiği birçok danışmanlık hizmetiyle de kısa sürede eşsiz tecrübeler kazandı. Katıldığı televizyon programlarıyla başarısını pekiştiren  İsmet Saz catering ve yemek derslerindeki başarısıyla da adından  söz ettirdi. Carlo Bernardini başta olmak üzere Daniel Ng, Elena Mattei, David Shipman, Amerika’da ise Julio Velaquez, Franco Paterno, Gordon Ramsay, Marcus Glocker ve Gerath Evans gibi şeflerle beraber çalışarak mesleki bakış açısına farklı değerler kattı.

Tamamını Oku

Ayın Şefi

Osman SEZENER

Mutfak Magazin yazarlarının Eylül Ayı “Ayın Şefi“ seçimi : OSMAN SEZENER

Published

on

 1982 yılında İzmir’de doğmuştur. İzmir Amerikan Lisesi (2000), Bilkent Üniversitesi, Turizm ve Otel İşletmeciliği (2005), French Culinary Institute New York, Grand Diplome Classical Culinary Arts ve Fundemantals of Wine (2007), Institute of Culinary Education New York, Techniques of Italian Cuisine (2007) mezunudur.

Eğitimleri sırasında ve sonrasında Çırağan Palace Hotel Kempinski, Avoce restaurant New York, Le cirque Restaurant New York,Tava Restaurant New York, Sunset Grill&Bar İstanbul’da çeşitli görevler almıştır.

Üye olduğu kuruluşlar Dünya Aşçılar Birliği (jüri olarak), Slow-Food, Chaine des Rotisseurs(gastronomi birliği rotisörler zinciri derneği- CDR) ve Enternasyonal mutfak profesyonelleri derneğidir.

İzmir Ekonomi Üniversitesi Mutfak Sanatları Bölümünde 2010 yılından itibaren Öğretim görevlisi olarak görev yapmaktadır. Halen Od Urla’da chef/ owner olarak çalışmalarını sürdürmektedir.

Tamamını Oku

Ayın Şefi

Yoldaş SÖNMEZ

Mutfak Magazin yazarlarının Temmuz Ayı “Ayın Şefi“ seçimi : YOLDAŞ SÖNMEZ

Published

on

Haziran 78’de Ankara’da doğdu. Doğu- Batı sentezi tadında olan geniş bir ailede büyüdü. 1996 yılında girdiği İstanbul Üniversitesi Avrupa Topluluğu  bölümünü 1998 yılında bitirdikten  sonra Anadolu Üniversitesi Maliye bölümünde eğitimine devam etti ve 2003 yılında başarıyla mezun oldu. 2008 yılına kadar işletmecilik yaptı.

İçindeki yemek yapmak tutkusuna daha fazla engel olamayan Yoldaş Şef, kendisini yetiştirmek, geliştirmek ve mutfak sanatının inceliklerini öğrenmek için Ekim 2008’de Toronto’ya gitti. Toronto’daki ilk yılında çeşitli lokal restoranlarda şeflik yaparak mutfak yönetimi ve operasyonlarında deneyim kazandı. Kasım 2008-Eylül 2009 arası Morocco Chocolat’ta sırasıyla chef de partie ve sous chef pozisyonlarında çalıştı. Eylül 2009 da Kanada’nin en iyi restaurantı Auberge du Pommier’e chef de partie olarak geçiş yaptı. Toronto’da edindiği deneyimler ve öğrendiği  bilgileri Türk mutfağıyla füzyonlamak isteyen Yoldaş Şef 2012 başında Türkiye’ye döndü.

Türkiye’ye döndükten sonra sırasıyla Kempinski Hotel Barbaros Bay-Chef De Cuisine Do&Co-Executive Sous Chef Do&Co-Executive Chef olarak çalışan Yoldaş Şef Avrupa’nın bir çok büyük kentinde özel davetlere imza attı. Daha özgür, daha cesur ve daha eşsiz tatlar keşfedip sunmak adına, 2014 yılında Do&Co daki görevinden ayrılarak Bodrum’a taşındı ve Ent Restaurant’ı açtı.

Tamamını Oku